telefoon

Virtueel Office Manager (VOM): Ineke Swart – den Boer

Nadat ik voor de zoveelste keer betrokken raakte bij een bedrijfsverhuizing, herinrichten van de administratie en het opleiden van mensen raakte ik geïnspireerd om mijn eigen bedrijf Inique4U op te zetten. Mijn organisatietalent en mijn favoriete bezigheden, plannen en organiseren kan ik als virtueel office manager optimaal inzetten.

Wat doe ik?

Ik krijg energie van die situaties waarbij niemand het meer ziet zitten. Juist dan gaat mijn hart een stukje sneller kloppen en raak ik gedreven om de situatie onder controle te krijgen, om het vervolgens naar een goed einde te brengen. Daarom besloot ik andere ondernemers juist in stressvolle situaties te helpen als virtueel office manager. Ik kom, analyseer en (her)organiseer. Ik kom bij onrust door de voordeur en ik vertrek als de rust is teruggekeerd door de achterdeur. Je bent klaar voor de toekomst.

In ontwikkeling blijven

Zelfontwikkeling staat hoog op mijn agenda. Ik wil de eerste zijn die een nieuwe app gaat gebruiken. Ik wil dat nieuwe programma uitproberen om te zien of het echt zo goed is als wordt beweerd. Ik wil weten wat er speelt op het gebied van office management. Ik blijf zelf als ondernemer in ontwikkeling door coaching op het gebied van ondernemerschap maar ook door het volgen van cursussen op diverse gebieden van mijn vakgebied. Op deze wijze kan ik jou als ondernemer maximaal adviseren over het (her)organiseren van je ondersteunende activiteiten.

Mijn doel is om mijn klanten altijd een stapje voor te zijn op mijn vakgebied. Zo kan ik ze goed adviseren en wijzen op praktische, flexibele en leukere manieren om je kantoor in te richten en taken uit te voeren.

Backoffice?

Mooie term maar wat bedoel je eigenlijk? Wat versta ik onder jouw backoffice? Dat zijn de bedrijfsonderdelen en -systemen die de kernactiviteiten van je onderneming ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je mailbox, het systeem om klantgegevens op te slaan, je (standaard) documenten, maar ook je procesbeschrijvingen en sociale media activiteiten.

Nog meer weten?

Volg mij op Facebook of Twitter om mijn dagelijkse activiteiten te volgen. Wil je ook meer weten over de ontwikkelingen op het gebied van office management en de praktische uitvoering hiervan? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse ‘tips die je werk een beetje lichter maken’ (link naar inschrijven nieuwsbrief) en ontvang als bonus de gratis ‘Checklist office management voor ondernemers’.